Годишен бал на Строителите

Както всяка година по това време и вчера на официална церемония по случай професионалния празник на строителите, за 15-и пореден път бяха връчени отличията на най-добрите строителни компании в бранша.
Годишния бал, организиран от Камара на строителите в България, вестник „Строител“ и Министерство на регионалното развитие и благоустройството, бе посветен и на 15-та годишнина от създаването на Камарата.

На бляскавото събитие сред официалните гости бе г-н Дончо Барбалов заместник-кмет на град София, инж. Стоян Братоев изпълнителен директор на „Метрополитен“ ЕАД, бизнес партньори, ръководства на работодателските организации, браншови организации и водещи строителни фирми.
Федерация на независимите строителни синдикати също бе сред официалните гости на събитието представлявана от нейния председател инж. Цветелина Иванова и заместник председателя Цветелина Бикарска.

„Използваме случая да Ви благодарим за досегашната подкрепа и да си пожелаем взаимно още по-добро сътрудничество в името на доброто и ползата за всички работещи в сектор „Строителство“. Федерацията високо оценява нашата съвместна работа, държи на ползотворните партньорски отношения особено в подписването на толкова значимия и важен за отрасъл „Строителство“ колективен трудов договор“ каза инж. Цветелина Иванова.

„Бъдете все така водещият глас на всички български строители заедно съвместно с вестник „Строител“. Пазете българския дух и популяризирайте богатствата и красотата сътворена от българските строители“ се казва в поздравителния адрес изпратено до Камара на строителите в България и вестник „Строител“.

Наградите на заслужили строители бяха връчени от министъра на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков и г-н Илиян Терзиев.

Федерацията не е прекъсвала социалния диалог с КСБ, както и до сега двете организации и в бъдеще ще продължават да работят за развитието на сектора, основано на колективни преговори, социален мир и партньорство, както и за формиране на дългосрочна индустриална политика на страната ни.

Ще продължи борбата за установяване на норми и стандарти като бариера пред социалния дъмпинг и нелоялната конкуренция.

Във времена на бурно развитие на нови технологии Федерация на строителните синдикати заедно с Камара на строителите ще изпълни значимата си роля, свързана със справедливия преход, новите „зелени” работни места и дигитализацията.

Коментари са забранени.