Дарителска кампания

Федерация на независимите строителни синдикати е доброволно обединение на самостоятелни, равноправни и автономни синдикални организации на работещите в строителството и всички други, свързани със строителната дейност.

Основната ни цел е да представляваме, отстояваме и защитаваме основните права на работещите в сектора пред работодателите и техните сдружения, държавните, общинските, административни, обществени органи и организации.

Федерацията ни притежава сграда, която носи духа и традициите на строителната гилдия от десетилетия насам. Освен, че се намира в центъра на столицата ни София, тя е и паметник на културата с много висока културна стойност.

Мястото на което се намира сградата ни не е случайно, макар в днешно време белезите на предишния и облик да са избледнели. Тук са били оживените стари пазари – женския, медния, конския, и прочутата Вайсова мелница (в района на днешния пл. „Възраждане“), където обикновено ставало спазаряването на работници, дърводелци, строители и градинари.

Сградата е построена през 1909-1910г. по проект на архитект Наум Торбов,  и е гордостта на бележитите трънски майстори.

За богатата история и живота кипял в сградата на Федерация на строителите може да говорим още много, но в момента имаме остра нужда от помощ за да я опазим, да защитим традициите и историята на българските строители.

Оценявайки какво богатство имаме със собствени средства се опитахме да освежим сградата както отвътре, така и отвън, направихме цялостен ремонт на покрива, изцяло бе сменена дограмата, освежена бе и фасадата, но въпреки това са ни необходими още много финансови средства, строителни материали или работна ръка за довършване на започнатите ремонтни дейности.

Подемаме тази дарителска кампания за набиране на необходимите средства и имаме нужда от Вашата подкрепа в този труден момент за нас, като в знак на признателност и благодарност към Вас при желание може да бъде изработена табела с името на фирмата дарител поставена на видно място на входа на сградата. Всеки дарител ще получи предложение с преференциални цени за наемане на офис в същата сграда, както и ще бъде отразен на нашата интернет страница.

Нека заедно се обединим за съхраняване на синдикалното ни наследство- паметник на културата.

Дарения могат да правят както от юридически лица, така и от отделни физически лица, желаещи да подпомогнат Федерацията в нейната благородна дейност за съхраняване на синдикалното наследство. Стойността на даренията не е от значение за нас, всеки може да дари колкото желае и каквото има като възможност, било то строителни материали или пък работна ръка.

Преводи на дарения могат да се извършват по следния начин:

Дарителска банкова сметка:

IBAN: BG64STSA93000002426557

BIC: BGSFSTSA

Молим да ни подкрепите в усилията ни да съхраним културното и синдикално наследство, което ще остане и за бъдещите ни поколения.

С  УВАЖЕНИЕ:
ПРЕДСЕДАТЕЛ

инж. Цветелина Иванова

Коментари са забранени.