Приемен ден по проект „Справедлива мобилност“

На 30.03.2018г в централата на КНСБ, гр. София, се проведе приемен ден, през който експертите от КНСБ консултираха правно всички желаещи да работят в Германия.
Инициативата беше в рамките на двата проекта „Справедлива мобилност“ и „Справедливо командироване“. Те се осъществяват съвместно с между КНСБ и ДГБ- Германският съюз на синдикатите (DGB, Deutscher Gewerkschaftsbund). От 11 до 14 часа вратите на приемната бяха отворени за хора, желаещи да получат повече информация относно правата си, когато заминават за работа в чужбина.
На срещата присъстваха представителите на двата проекта Иван Иванов, Величка Микова и Нели Ботевска, както и председателят на Федерацията на независимите синдикати в строителството Цветелина Иванова и представител на Съюза на транспортните синдикати в България Даниела Златкова.

30072788_1929039714093552_3010191519368409459_oОт няколко години КНСБ участва активно в съвместни проекти с ДГБ по темата за трансграничното сътрудничество и консултирането на български работници, които работят или планират да работят във ФРГ и в други държави-членки на ЕС.

Проектът „Справедливо командироване“ към КНСБ и партньорите му в Германия от проекта „Справедлива мобилност“ си сътрудничат заедно предоставяйки безплатни трудовоправни консултации на български граждани в България и в големите градове на ФРГ, имащи намерение да работят в чужбина или станали жертва на трудова експлоатация. Само когато българските граждани са запознати с техните права и задължения като работници в други държави-членки на ЕС, те ще могат ефективно да се защитават от трудова експлоатация.

Коментари са забранени.