Строителните синдикати на среща с министър Петя Аврамова

В МРРБ след любезна покана за участие в организираната от д-р Димитров, Президент на КНСБ, се проведе среща с министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова. На срещата присъстваха и Пламен Нанков – вицепрезидент на КНСБ, Валентин Никифоров – съветник на президента на КНСБ, председателя на ФНСС – инж. Цветелина Иванова и председателя на НБС ”Водоснабдител” Треперушка Младенова.

Ръководството на ФНСС счита, че срещата даде възможност за една широка дискусия, и сме сигурни, че ще намерим точните отговори по актуалните проблеми, перспективи и възможности пред строителния сектор, като: възможни политики и мерки за борба със скритата икономика и недекларирания труд в България, причини за нелоялната конкуренция и дъмпинговите цени при търговете; необходимите промени в Закона за обществените поръчки и Закона за устройство на териториите; Заниженият превантивен контрол на европейските проекти; Липсата на квалифицирани кадри в сектора; Безопасността и здравето при работа, засилено насърчаване на съвместното и активно безопасно управление на работното място в предприятията и други.

Вярваме, че активния диалог и ползотворното ни сътрудничество ще доведат до  най-добрите решения, както за строителния сектор, така и за държавата и обществото.

Нека страната ни бъде една голяма строителна площадка на която, както и досега се строят пътища, тунели и мостове, разкрасяват се градовете ни, модернизират се българските училища. А МРРБ  ни бъде не само лоялен партньор, но и безпристрастен коректив.

Коментари са забранени.