ХVІІІ Международен детски етнофестивал „Децата на Балканите – с духовност в Европа”

На 31 май и 1 юни ще се проведе ХVІІІ Международен детски етнофестивал „Децата на Балканите – с духовност в Европа”. Ще се радваме заедно да открием осемнадесетото издание на все по-вълнуващия и атрактивен детски етнофестивал.

В етнофестивала ще вземат участие над 1800 деца,  80 групови и 35 индивидуални изпълнителя от територията на цяла България, както и 15 чуждестранни групи от Македония, Молдова, Полша, Русия, Сърбия, Турция. Ще се докоснем до китайската култура и традиции чрез изпълненията на участници от Българо-китайски образователен център „Панда” – гр. София. 

В рамките на детския етнофестивал на 31 май ще се проведе кръгла маса и обучение „Новите рискове за деца в интернет и как да ги предотвратяваме”.

Ще бъдат проведени и редица други съпровождащи инициативи – превенция за безопасно движение по пътищата, представяне на традиционни художествени български занаяти, конкурс „Кулинарни изкушения”, детска работилница, „Игра с награди” и други развлекателни и образователни занимания за децата.

Коментари са забранени.