Честит празник строители на вечна България!

Скъпи строители, колеги и приятели!

На Димитровден България почита светеца, който е закрилник на християните.

Ние честваме нашия патрон, отбелязваме професионалния празник на строителя, професионален празник с дълбоки исторически корени, възстановен за българските строители с Постановление на Министерския съвет през 1996 година.

Правим равносметка, така, както повелява традицията.

В този ден изразявам своето преклонение пред труда на всеки от вас, защото вярвам, че пазите веруюто на предците ни, на онези, които са вдигнали колоната на хан Омуртаг, които са градили великолепието на Велики Преслав и Царевец и са полагали основите на моста на Кольо Фичето край Бяла. А то повелява всичко, което съградят нашите ръце, ум и отдаденост, да  остане след нас. За поколенията.

Днес ние, строителите на съвременна България, имаме други мисии, други проекти…

Но същата убеденост, че България има нужда от нас. Нашият труд е работа в екип, затова нека с обща воля и енергия се справяме с предизвикателствата на днешното време!

Строителният отрасъл е един от водещите сектори в икономиката и ние сме уверени, че и през следващите години той ще бъде този, който ще осигурява нови работни места. Само доброто партньорство между държавата, бизнеса и синдикатите ще ни помогне да продължаваме да строим и да надграждаме постигнатото дотук. Ще ни даде сили да преодолеем трудностите и да постигнем значителен напредък.

 Извървяхме труден път, преодоляхме много предизвикателства, но това прави нашите успехи още по-радостни.

 Признателни сме ви за труда и за таланта, които ежедневно влагате в работата си и които утвърждават съзидателната енергия на обществото ни. Убедени сме, че и днес по стъпките на големите майстори – строители вървят хората, които ще бъдат пример за бъдещите поколения.

 Искам да Ви благодаря за упорития труд, за Вашите професионални умения и опит!

 На почитания български и наш професионален празник – Димитровден, най-сърдечно пожелавам на Вас и на Вашите семейства здраве, кураж и благоденствие.

 Влагайте душа и сърце в сътвореното и знайте, че всеки от вас е част от успехите, които постигаме!

 

Коментари са забранени.