Честит 24 май!

Днес честваме думите, знанието, жаждата за духовни ценности и развитие. На 24 май отдаваме почит на създателите на българската азбука – светите братя Кирил и Методий.

Празнуват и всички, които следват просветителското им дело и разпръскват искрите на творческия плам, знанието и дръзновението – учители, преподаватели, културни и научни дейци, журналисти, творци. 

Днес всички ние изразяваме своята обич и признателност към тези, които ни водят по пътеката на знанието. И в същото време е необходимо да ги подкрепим в исканията им за достоен професионален, творчески и социален статус.

Нека не спираме да се борим за справедливост за отдалите се на българското образование, на науката и културата. Нека съхраним и развиваме културно-историческото ни наследство, защото това е не само нашето минало, а и нашето бъдеще. 

В Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, нека си пожелаем словото винаги да ни свързва, да пребъдат българският дух и стремежът за развитие!

Честит празник!

Коментари са забранени.